WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem

Ékszerkollekció és üveggömb készült mikroműanyagból

Dunából származó mikroműanyagok felhasználásával különleges üveggömb és ékszerkollekció készült a Fenntarthatóság a művészet erejével című kreatív kampányban, az alkotásokat a WWF Magyarország javára árverezik el. A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál számára készült koncepció a mikroműanyag-szennyezés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

2022-05-24 Tovább »

Hazai divattervező és sztárfotós is beállt a természetvédelem mögé

Herczeg Zoltán divattervező, designer és Szombat Éva, a 2021-es Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjával elismert fotós két különböző projektben értékes munkájukkal járultak hozzá a hazai természetvédelemhez.

2022-05-19 Tovább »

 

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje.

2022-05-03 Tovább »

Civilek a Föld napján: az erős környezet- és klímapolitika nemzetbiztonsági érdek

A Föld napja 2022-ben krízisek közepén érkezett, miközben sokasodnak azok a döntések, melyek a háborúra és a körvonalazódó gazdasági válságra hivatkozva parkolópályára állítanák a környezet- és klímavédelmi intézkedéseket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország felhívja a figyelmet a környezet- és klímavédelem nemzetbiztonsági jelentőségére és az alakuló új kormány felelősségére. A szervezetek szerint szükség van egy önálló környezetvédelmi tárcára a kormányban.

2022-04-22 Tovább »

 

Digitális bankolással a természetért

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, aminek apropóján a CIB Bank más Intesa Sanpaolo leányvállalatokkal együtt csatlakozik a WWF üzeneteinek népszerűsítéséhez, és felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megóvására és fontos környezeti kérdésekre.

2022-04-22 Tovább »

Apple Pay kampány

A WWF küldetése, hogy olyan jövőt építsen, ahol az emberek és a természet egymással karöltve fejlődik és prosperál. Ez egyedül azonban nem lehetséges. Ahhoz, hogy tartós változást érjünk el, mindenkire szükség van: elengedhetetlen a közösségek, kormányok és a vállalatok bevonódása.

2022-04-21 Tovább »

 

Erős környezetvédelmet várnak a magyarok a kormánytól

A magyarok több mint 90%-a elvárja a mindenkori kormánytól, hogy a természet- és klímavédelem ügyét kiemelt fontossággal kezelje, és lakóhelytől függetlenül döntő többségük úgy gondolja, hogy minden kormányzati ciklusban önálló környezetvédelmi minisztériumra lenne szükség hazánkban – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

2022-04-20 Tovább »

Mondjunk nemet a halogatásra, mondjunk igent a természetre!

Az ukrajnai háború egész Európa életét felforgatta. Miközben aggodalommal tekintünk keleti szomszédunkban zajló eseményekre, a háború hatásait magunk is a bőrünkön érezzük a dráguló élelmiszerek, az energiaválság formájában, s nap mint nap találkozunk a harcok elől menekülő kétségbeesett embertársainkkal.

2022-04-14 Tovább »

 

Föld órája: Vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra!

Március 26-án ismét WWF Föld órája! A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Kapcsolj le te is, és álljunk ki együtt egymásért és a bolygónkért!

2022-03-23 Tovább »

Jó neked, jó a bolygónak

Hagyományos ételek fenntartható módon Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából.

2022-01-12 Tovább »